Vedd észre az alkoholizmust és lépj ellene!

Biztos vagyok benne, hogy Magyarországon mindenkinek van legalább egy olyan ember az ismeretségi körében, akinek egy kicsit túlságosan jó viszonya van az alkohollal. Ez lehet van, aki számára mókás, de semmiképpen sem elnézhető.

A Felépülők Családi Felépülési Központ szinte azonnali megoldást kínál a probléma kezelésére, de ha esetleg mégsem vagy teljesen biztos az állapot helyes megítélésében, a blogbejegyzéseik segítségével közelebb kerülhetsz a megértéshez. Rengeteg hasznos cikk megtalálható az oldalukon, amik azt is leírják, hogy például mik az alkoholizmus jelei az arcon vagy éppen pont azt, hogy ki nem számít még alkoholistának. Részletezik, hogy mit is jelent az, ha már valaki alkoholproblémákkal küszködik.

 

Segítenek különböző jelek leírásával, hogy hogyan ismerheted fel a különböző típusú alkoholbetegeket, hiszen nem mindenki ugyanolyan ivó. A lényeg viszont egy, ha bármelyik is egy kicsit jellemző ismerősödre, családtagodra, ne habozz segítséget kérni. A Felépülők telefonszámát azonnal megtalálod a honlapjukon, és az előre megbeszélt állapotfelmérésen segítenek a legmegfelelőbb terápia kiválasztásában. Nagy valószínűséggel ők fognak tudni segíteni nektek, további konzultációkkal, vagy akár a 28 napos bentlakásos rehabilitációs programjukkal. Ezen idő alatt irányt mutatnak a betegeknek a felépülés felé, ami egy boldogabb, alkoholmentes élethez vezeti el őket.

 

Mindeközben olyan szakemberek foglalkoznak velük, akik maguk is átestek a szenvedélybetegségen, így végtelen empátiára lelhetnek. Egy olyan környezet teremtődik Szőcön, ahol szégyen nélkül szembenézhetnek függőségükkel, így elősegítve őket a mihamarabbi felépüléshez. Ne habozzatok, a segítség nincs időhöz kötve! Akár az alkoholizmus jelei az arcon észlelhetőek, vagy akár a viselkedésben, lépjetek fel ellene!