Szárító- és mosógép: egyben vagy külön érdemes vásárolni?

A ruhák szárítógépben való szárítása nagyon praktikus lehet. A téli időszakban például nem tudunk csak úgy kiteregetni az udvaron, és a ruhák nem tudnak kellően megszáradni. Persze vannak ruhaszállító állványok odabentre, de túl lassú megoldásnak bizonyulnak. Napjainkban már erre a célra is vásárolhatunk külön szárítógépeket, amik által ruháink pillanat alatt szárazak lesznek a mosás után. Viszont találhatunk olyan mosógépeket, amik szárítóként is funkcionálnak.

Szárítógép vagy mosógép szárítófunkcióval?

A szárítógépek esetében kizárólag a ruhák szárítása a cél. Egy erős, vákuumos elszívó gondoskodik erről, ami párakivezető résszel is rendelkezik. Ennek köszönhetően a gép nagy erővel képes megszárítani a ruhaneműt. Hatalmas előnye, hogy eltávolítja a szöszöket a ruhákról és villámgyorsan szárazzá varázsolja őket mosás után. Legnagyobb hátrányát az ára jelenti: körülbelül olyan árban van, mint egy új mosógép. Ellenben a többfunkciós mosógépek rendelkeznek ugyanezzel a funkcióval. Egy ilyen mosógép direkt módon szárítja a ruhákat és nem gyűjti össze a szöszöket, továbbá nem rendelkezik párakivezetővel. Így a ruhák nem csupán szöszösebbek, de gyűröttebbek is lehetnek a szárítás után. Ezen a téren nem produkálja azt a minőséget, mint egy külön szárítógép. Mégis számtalan olyan előnnyel rendelkezik, amelyek hasznosak lehetnek sokak számára. Az első és legfontosabb előnye az ár-érték arányában rejlik. Sokkal olcsóbb megoldást kínál a ruhák szárítására, mint ha külön gépet vennénk erre is. A másik nagy pozitívuma a helyigénye. Kisebb lakásokba sokkal ideálisabb, mint bezsúfolni a mosókonyhába két külön gépet.

Mi a következtetés?

A külön szárító vásárlása legfőképp azoknak kedvez, akik gyakran folyamodnak gépi szárításhoz, továbbá elég pénzzel és hellyel rendelkeznek, amik egy ilyen masinának az alapkövetelményei. A szárítófunkciós mosógépeknél a helyzet a fordítottja az előbbinek. Bár a szárítás minősége gyengébb lehet, mint az előbbinél, de mind az anyagiak, mind pedig a helytakarékosságot illetően nyerünk vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.