Folteltávolítás mesterfokon a tökéletes mosógéppel

Gyakorlatilag nem telik el úgy nap, hogy ne érje valami káresemény a ruháinkat. A munkahelyen magunkra borítjuk a kávét, a gyerkőcök nadrágjába beletörik a fű, vagy leesszük magunkat ebéd közben. Aggodalomra azonban semmi ok, ha olyan mosógépünk van otthon, ami minden foltot kivisz.

Hogyan vehetjük fel a harcot a makacs foltok ellen?

A mosás gyakran soha véget nem érő feladatnak tűnhet, főként akkor, ha családunk legkisebb csöppségei felfedező korszakukat élik éppen, és napjában többször is el kell indítani a mosógépet. Ezzel talán még nem is lenne nagy baj, ha minden mosási eredmény tökéletes végeredménnyel járna. Egy kis odafigyeléssel és egy modern mosógép (pl. Miele mosógép) beszerzésével azonban egy csapásra megoldódhatnak az ilyesfajta gondjaink. Íme, néhány tipp a kifogástalan végeredményhez!

Azonnali közbelépés

Az egyik legfontosabb szempont annak megállapítása, hogy a szennyeződés még friss-e vagy sem. Ha épp most történt a „baleset”, akkor azonnal kezelni kell a problémát – például áztatással. Ha pedig már beleette magát a ruhába, akkor az áztatás mellett célzott folteltávolító szerekre is szükség lehet. Ilyenkor pedig jól jöhet egy modern mosógép. A Miele mosógép például 5 féle mosási opcióval áll a rendelkezésünkre, beleértve a rövid, áztatás, előmosás, plusz víz, plusz öblítés lehetőségeket, így könnyedén elfelejthetjük az órákon át tartó sikálást, kézzel való áztatást. Ha pedig ez sem volna elég, akkor a folt opció a közbeavatkozásunk nélkül gondoskodik az előáztatásról, hogy tökéletesen tiszta és foltmentes végeredményt kapjunk.

A megfelelő mosóprogram kiválasztása

Alapvetően minden folt más-és más, és ott követjük el a legnagyobb hibát, hogy mindegyiket ugyanúgy kezeljük. Például összegyűjtünk egy nagy rakás szennyest, hogy aztán mindegyik textíliát ugyanolyan hőfokon, ugyanolyan mosóprogramon stb. mossunk ki. Mielőtt azonban így tennénk, alaposan szemügyre kell venni a foltokat. Nem mindegy például, hogy mivel öntöttük le magunkat, mennyire zsíros az ételfolt, tetőtől-talpig sáros lett-e a nadrágunk, vagy csak edzés közben koszolódtak össze a ruhák. Tudjuk, hogy mindez nagyon macerás tud lenni, de szerencsére már léteznek olyan mosógépek, amik erre is odafigyelnek helyettünk. A Miele mosógép célzottan veszi fel a harcot a szennyeződések ellen, legyen az bármilyen eredetű. A beépített folt opciónak hála akár 23 féle folt típus közül is választhatunk, de egyszerre többet is kombinálhatunk.

Helyes mosószer-adagolás

A megfelelő hőfok és mosási program kiválasztása mellett nem elhanyagolható szempont a helyes mosószer-adagolás sem. Túlzottan makacs foltok esetén ugyanis több mosószerre lehet szükségünk, de nem mindegy, hogy mennyire. Ha nem szeretnénk időt eltölteni a matekozással, akkor érdemes olyan mosógépet választani, ami mellett nyugodtan dőlhetünk hátra. A Miele mosógép készülékeibe épített TwinDos® rendszer például teljesen automatikusan képes adagolni a folyékony mosószert, pont akkor és pont annyit, amire éppen a ruháknak szüksége van. Az egyedülálló CapDosing segítségével szintén örökre elfelejthetjük a mosószer túl-vagy éppen alul adagolást, sőt még olyan speciális mosókapszulákat is beszerezhetünk a Miele mosógép modelljeihez, amelyeket kifejezetten makacs szennyeződésekre fejlesztett ki a gyártó.