FÉG gázbojler tisztítása

Sok háztartásban a melegvíz- ellátást még mindig FÉG gázbojler végzi. Legyen átfolyós vagy tárolós változatról, a rendszeres karbantartás évekkel hosszabbíthatja meg a készülék élettartamát. Ne sajnálja a pénzt a FÉG gázbojler tisztítására, óvja meg családját és a készüléket a későbbi kellemetlenségektől!

A gázbojler felépítését valószínűleg mindenki ismeri, aki valaha találkozott vele. A bojler alján lévő nyíláson keresztül látható egy őrláng, amelynek segítségével a készülék típusától függően a víz felmelegszik. A bojler szabályozója is itt található, ennek segítségével állíthatjuk be a melegítés erősségét. Az égéstermék elvezetését tekintve a gázbojler lehet kéményes és kémény nélküli változat. A vízmelegítés szempontjából megkülönböztetünk átfolyós és tárolós típust. Legyen szó a FÉG gázbojler beszereléséről vagy tisztításáról, minden esetben bízzuk szakemberre, mivel több folyamat komoly törvényi előírásnak kell, megfeleljen.

De miért is érdemes FÉG gázbojlert választani?

Sokan esküsznek az elektromos készülékekre, de fel kell hívnunk a figyelmet, hogy bármelyik eszközt is válasszuk, a karbantartás, tisztítás elengedhetetlen a hosszú élettartam megőrzéséért. Az első kifogás, ami elő szokott jönni a gázos vízmelegítőkkel szemben az, hogy bonyolultabb a kiépítése, felszerelése. A másik, amiért aggasztó lehet, az a biztonság kérdése. Sokan tartanak attól, hogy gázkészüléket szereltessenek vízmelegítés céljából az otthonukban, mivel tartanak a szén-monoxid mérgezéstől. A legfontosabb, hogy gondoskodjunk megfelelő levegő ellátásról, és természetesen ajánlott szén-monoxid érzékelő felhelyezése. A megfelelő biztonsági előírások betartásával elhanyagolhatóra csökkenthetjük a veszélyforrást, és persze ehhez szükséges a FÉG gázbojler rendszeres tisztítása, karbantartása is.

Másik érv, ami ezen készülékek mellett szól, hogy mindig annyi meleg vizet állítanak elő, amennyire adott esetben szükségünk van. Az elektromos, tárolós vízmelegítők egyik hátránya, hogy kimeríthetőek. Ha elfogy a meleg víz, akkor akár több órát is kell várni az újabb adagra. Ez sajnos előfordulhat akár egy vendégség alkalmával, amikor többen fürdenek, használják a meleg vizet, de mondjuk egy nagytakarítás is kifogyaszthatja a meleg víz készleteket. A vízmelegítésre fordítandó idő természetesen függ a tartály nagyságától, a kívánt vízhőmérséklettől is, de minden esetben hosszú időt, akár több órát is igénybe vesz. A FÉG gázbojler tisztítása mellett szól, hogy mindig akkor lesz meleg vizünk, amikor kell, annyi amennyi kell.

Számtalan oldalról megvilágítottuk, hogy miért nem érdemes a FÉG gázbojler tisztítást elhanyagolni. A jól karbantartott gázbojler működése hatékonyabb és gáz takarékosabb. Nem érdemes az évi egyszeri ellenőrzésre sajnálni a pénzt, hiszen ezzel könnyen megspórolhatjuk egy későbbi drága javítás költségeit.

A FÉG gázbojler tisztítást mindig bízzuk szakemberre. Olvashatunk házi praktikákat, hogy mi magunk hogyan végezhetjük el ezt a műveletet, de nem érdemes a biztonságot feláldozni a spórolásért. Egy gázbojler tisztítás nem jár nagy kosszal, ide tartozik a gyújtóláng égő tisztítása, a készülék mechanikai tisztítása, a készülék beszabályozása, szén-monoxid kibocsájtás ellenőrzése megfelelő eszközzel és a működési funkciók ellenőrzése.

Egy ilyen tisztítás költsége természetesen a szakembertől függ, a munkadíj 20 és 30 ezer forint közt változhat, és ehhez jön még az esetleges anyagköltség, ha valamit cserélni kell.

Keresse fel szakértőinket és rendelje meg FÉG gázbojlere tisztítását még ma!