Extra nagyméretű melltartó

Extra nagyméretű melltartó extra pontos megválasztása

Az extra nagyméretű melltartók teljesen más feladatot látnak el, mint kisebb társaik. Míg a kis méretű melltartók elsősorban csak formázzák a melleket és tetszetős megjelenést biztosítanak, addig az extra nagyméretű melltartók a lehető legnagyobb támaszt és komfortérzetet kell nyújtsák a melleknek.

A nagy méretű vagy extra méretű melltartóknál a fazonon kívül a felhasznált alapanyag is kulcsfontosságú, mert amennyiben az alapanyagok nem igazodnak a mérethez, akkor a használat során könnyen nyúlékony, szétmenő darabok készülnek. A nagyobb méretekre gyártott modell erős, megvastagított, ám mérettartó vállpántokkal készül, a kimondottan nagy mellekhez tervezett erős merevítőkkel és kosárkialakítással készült, vagyis sokkal jobban bírja a terhelést, és ezáltal tovább hordhatjuk.

A jól megválasztott melltartó remekül képes megformázni és a megfelelő helyre igazítani a melleket. Az extra nagyméretű melltartó megválasztásának fő szempontja a mell alatti kerület körültekintő mérése. A melltartó merevítőjének, vagy alsó vonalának szorosan illeszkednie kell a mellkashoz, pontosan ott, ahol a mell kezdődik.

A megfelelően kiválasztott melltartónak köszönhetően a mellek visszanyerik alakjukat és kevésbé lesznek megereszkedtek. Ugyanilyen fontos, hogy a vállpántok is megfelelő szélességűek legyenek, hogy ne vágódjanak be a vállakba. Az extra nagyméretű melltartó kiválasztásakor figyelni kell a mellkosarakra is, amelyek megfelelően emelik a melleket és biztosítják súlyuk egyenletes eloszlását.