Az állvány bérlés menete

Bizonyos építkezési munkálatok során, legyen szó egy társasház felújításáról, vagy akár egy családi ház építéséről, elkerülhetetlen a homlokzati állványrendszer építése.

A legtöbb háztartásban érthető módon nem áll rendelkezésre állványrendszer, de még a legtöbb kivitelező cég birtokában sincs ilyen. Mivel az állványok elemeinek speciális tárolási és karbantartási igényeik lehetnek, nem beszélve arról, hogy a megannyi padozati elem hatalmas helyigénnyel bír, így a legtöbb kivitelező cég az állvány bérlés mellett teszi le a voksát.

Mi az állvány bérlés menete?

  • Az állvány bérlés első lépéseként keresni kell egy állványozó céget, lehetőleg olyat, aki rendelkezik referenciával és lehetőleg telephelye nincs túlzottan messze az építkezés helyétől.
  • Az állványozó cég munkatársai fel fogják mérni a bérlési igényt, hogy milyen típusú munkavégzésre, mekkora épülethez, milyen talajminőségre és milyen időintervallumra és határidőkkel lesz szükség az állványra.
  • Esetenként az állványozó cég helyszíni felmérést is végezhet annak érdekében, hogy minél pontosabban ki tudja szolgálni a megrendelő igényeit.
  • Az igényfelmérést követően a megrendelő pontosan azt a típusú és mennyiségű állványzatot fogja kapni, amelyre a munkavégzéshez szüksége van. Így elkerülhető, hogy fel nem használt elemek bérléséért is fizetni kelljen.
  • Az állványozó cég igény szerint helyszínre szállítja majd az állványelemeket és ha azt a megállapodásban rögzítették, szakemberek biztosításával fel is építi.
  • Miután a kivitelezőnek már nincs szüksége az állványra, az állványozó cég munkatársai profi szakértelemmel lebontják és elszállítják a szerkezetet.

Az állvány bérlés a kivitelező válláról hatalmas terhet vesz lesz, hiszen az állványozás egy szakma, mely profi szakembereket igényel. Az építkezés sikerét több szempontból is meghatározza az állványozás minősége: biztosítja az állványon dolgozók épségét és lehetővé teszi, hogy a vállalt munka a határidők pontos tartásával kerülhessen elvégzésre.