világörökségi helyszínek

A világörökségi helyszínek egyik illusztris tagja

Amikor már elegünk van a mókuskerékből és szeretnénk valami egyedi élményt megtapasztalni, akkor bátran vegyük elő az utazóbőröndöt és vágjunk neki a nagyvilágnak. A világörökségi helyszínek csak arra várnak, hogy felfedezzük azokat. A kínai nagyfal az egyik legismertebb ezek között, aminek a felkeresése nem maradhat ki a listáról. Az ősi fal Kína északi határán húzódik, és több mint 21 ezer kilométer hosszú. Az építészetileg és történelmileg is jelentős helyszín a világ egyik legnagyobb turistalátványossága. A világörökségi helyszínek ezen darabjának az építése több mint 2000 évre nyúlik vissza.

Az első része a Kr. e. 7. században, de a legtöbb része a Ming-dinasztia idején (1368-1644) készült el. Az építés során több millió munkás dolgozott. A falat kőből, téglából és földből építették. A kínai nagyfal látványa lenyűgöző. Többek között ezért is tartozik a világörökségi helyszínek közé. A falat a hegyek tetején húzták fel, és a kilátás a környező tájra magával ragadó. A falon sétálva az ember érezheti a történelem súlyát és a kínai kultúra gazdagságát. Az időjárás függvényében a fal különböző színekben pompázik, és ez a látvány örökre szóló. A kínai nagyfal nem csak turistalátványosság, hanem fontos történelmi helyszín is.

A falat az évszázadok során többször megtámadták, és az itt élők sokszor harcoltak annak védelmében. Az ősi építményt a kínai kultúra és a nemzeti büszkeség szimbólumának tekintik. A megkapó világörökségi helyszínek méltán kiemelt tagja mindenkit is vár, de indulás előtt fontos gondolni a biztonságre egy alkalomra szabott utasbiztosítás kötésével.